Анкета

Има ли място за сравнение между мебелите, произвеждани в България и тези, които са произведени в чужбина?

Ултрамодерен дом в драконова кожа

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) в щата Юта, САЩ, е система, разработена от Съвета за зелено строителство в САЩ за оценка на екологични, устойчиви сгради, които отговарят на стандарта за устойчива конструкция от екологична гледна точка.

Тя е най-успешната система за оценка на качествата на екосградите в момента, вече световен стандарт за устойчиво строителство.

Къщата Maryfield е проектирана от Джон Спарано и Ан Мони от Sparano + Mooney Architecture, които са и нейни собственици. Те усърдно работят за този сертификат.

Разположена съвсем близо до Емигрантския каньон, първото нещо което забелязваш за Maryfield, е уникална и пленителна екстериорна гледка на нещо подобно на дракон – А 606 ерозирала стомана с размери 30 х 30 см, които образуват диамантена конфигурация, като връзките между тях са покрити. Точно сега, през зимата къщата е нещо, което сякаш се слива и хармонира със снега, но поради външния си вид, Maryfield не може да бъде пропусната.

Maryfield има множество различни „зелени” характеристики, включително излъчващи бетонни подове, което представлява лъчисто подово отопление, основаващо се на характеристиките на бетона да поглъща и поддържа топлината; енергоспестяващи електрически крушки; рамки от рециклирана стомана; декорирана е ниско токсична боя; високо ефективен бойлер; HVAC (система за отопление, вентилация и климатизация, която контролира влажността и топлината на въздуха по сигурен и здравословен начин); изолация на стените клас R30, изолация на покрива R50.
Къщата разполага 241 кв. м жилищна площ и открива прекрасни гледки към планината навън. Разположена съвсем близо до Emigration Canyon, първото нещо, което се забелязва в Maryfield, е уникалната и силно привличаща погледа визия на екстериора и по-специално на външната облицовка на къщата – наподобяваща кожата на дракон.

Плочи от корозирала стомана 30,48/30,48 см, подредени в стройна диагонална схема с прехлупване и скрито прихващане. Интересното е, че тази визия тепърва ще се променя и ще става все по-атрактивна и открояваща се сред околностите.

Ерозиралата стоманена тема е пренесена вътре в детайлите. Забележете как парчетата са удвоени в шкаф и преминават в плосък екран.

Поглед отвътре – тази част на къщата е стъклена. Околният пейзаж остава непокътнат. Можете да плъзнете и да отворите вратите докрай, така че цялото вътрешно пространство да се разтвори навън.

Maryfield има V Пет плюс Energy Star - клас за енергийна ефективност. В бъдеще собствениците възнамеряват да инсталират слънчеви батерии, което на практика ще направи къщата с нулево енергийно потребление.

Ясно е колко красив е новопостроеният дом – той може да стане първият проект със сертификат LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) в щата Юта, САЩ.

назад ...

Впечатляващо шоу отбеляза награждаването на победителите в конкурса KARE 2014

На 18.09.2014 г. на церемония с интригуващо шоу на светлини и сенки бяха обявени и наградени победителите в първия конкурс за интериорен дизайн KARE 2014 „Състезание с въображението. Проектът е плод на съвместните усилия на KARE - световната верига за дизайнерски мебели, аксесоари за дома, осветление и огледала - и Асоциацията на интериорните дизайнери в България.

прочети повече ...

Истината за 5 мита за пролетното почистване

Преди да си сложите гумените ръкавици и да започнете пролетното почистване, се информирайте за истината по отношение на тези 5 мита за почистване на дома.

1. Всяка повърхност може да бъде почистена с оцет

Факт: Макар оцетът да почиства и обезмирисява някои повърхности - като керамика, стъкло и пластмаса - той всъщност може да увреди порести повърхности като камък и варов разтвор. Киселината в оцета също може да развали повърхността на вашите дървени подове.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии