Анкета

Има ли място за сравнение между мебелите, произвеждани в България и тези, които са произведени в чужбина?

Френският Прованс в кухнята

Всеки, който е пътувал из френските провинции и е попадал в типична френска кухня, със сигурност е бил запленен от гостоприемността, свежестта и топлината й. Най-често използваните аксесоари за френския провинциален стил са кошниците, медните съдове, шарената керамика, свещниците, полюлеите, куките по стените, трикраките масички за кафе от ковано желязо.

Цветовете за този характерен дизайн са златисто жълтото, червеното, зеленото и синьото - специфични за тези домове.

В тях се използват главно естествени материали - стените са груби, най - често покрити с хоросан, таваните са гредоред, подът е от камък или  облицован с тухли, задължително в стаята има камина, а на прозорците - дървени капаци.

А мебелите по правило са стил рустик. Задължителен е достолепният бюфет, както и масата от масивно дърво, най-често - правоъгълна и по-рядко кръгла. Столовете са дървени или от камъшит.

За столовете са характерни възглавничките на сини и жълти или бели квадратчета създават настроение и се съчетават перфектно с грейналите слънчогледи във вазата.

Върху стените може да се експериментира много. Те често са разнообразени с флорални фризове от тапет в жълто, синьо, червено, зелено или пък едната стена е с ярък тапет на квадрати или райе, за да контрастира на останалите бели варосани стени.

Често върху студения под са застлани килимчета, с форма, в зависимост от формата на масата за хранене, с изрисувани цветя, плодове или домашни птици - най-често петли.

Прозорците са покрити с нежни дантелени пердета или такива на квадратчета, райе или дребни цветчета, а по стените често висят сушени цветя или билки.

назад ...

Последни тенденции в мебелирането директно от Стокхолм

В момента се провежда Изложението на мебели и осветление в Стокхолм, в което се показва най-доброто от скандинавския интериорен и промишлен дизайн.

Ето един бърз преглед на основните тенденции при мебелите за 2014 г. и 2015 г. директно от модната столица на интериорния дизайн.

Чиста класика

Интериорите стават все по-индивидуални...

прочети повече ...

Панорама на модата в панаира

Актуалната мода в обзавеждането ще покажат участници в новото изложение за мебели и вътрешен дизайн „InterHomeDesign“, организирано от Международен панаир Пловдив. Неговото първо издание ще се състои от 11 до 14 май 2011 година.

Въпреки кризата в мебелната индустрия, ще се представят фирми и експонати от Австрия, България, Гърция и Турция. Те ще демонстрират обзавеждане  за дома, офиса, градината и балкона, дамаски, интериорен  текстил, украса и аксесоари, декоративни изделия от бетон и керамика, уникални арт мебели, текстилни подови настилки, витражи и мозайки, електроматериали и компоненти, ковано желязо, паркети, водни спални системи.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии