Анкета

Има ли място за сравнение между мебелите, произвеждани в България и тези, които са произведени в чужбина?

Детската стая - един максимално комфортен свят

Детето прекарва значителна част от живота си в своята стая. За него тя е извор на спомени през целия му живот по-късно и затова нейното обзавеждане е от изключителна важност.

Основната задача на родителите е да му създадат един малък свят, в който то да се чувства максимално комфортно, да му се обезпечи уютна атмосфера, спокойствие и защита.

Психолозите отдавна са доказали, че стаята пряко влияе на развитието на личността и установяването на характера.

На първо място трябва да се определят материалите. Идеалният под е дървен, от естествено дърво или ламинат, който е антистатичен и не отстъпва по естетика на дървото.

Тъй като 5-6-годишните играят, скачат и се движат много, почти задължително е поставянето на килим, дали от стена до стена или само в къта за игра зависи от вас.

Важното е лесно да се почиства, да е антистатичен. Цветовете могат да се изберат в хармония с цялостния дизайн на стаята.

Стаята не бива да е нито прекалено голяма, нито твърде тясна, недопустимо е леглото да е на прозорец или врата. Тавана може да украсите с облаци, птички, звезди.

назад ...

Как да изберете идеалния диван

Проучете конструкцията

Здравата конструкция е от основно значение за трайността на един диван. Меката дървесина, като бор, е с ниска цена, но може да се изкриви след няколко години. Скъпите твърди дървесини (изсушен дъб, ясен или бук, например) са по-трайни.

Избягвайте рамки, изработени от пластмаса или метал; те могат да се деформират и счупят. Краката трябва да са част от рамката или да са завинтени за нея, а не просто да са залепени с лепило.

прочети повече ...

Колко често трябва да си сменяте възглавницата от здравна гледна точка

Може да имате любима възглавница, която изглежда ви помага да спите по-добре. Но тя може да предизвика акне и алергии, ако е по-стара от шест месеца. Това е така, защото мръсотия, мазнина, акари и мъртва кожа може да се натрупват в по-големите възглавници.

Д-р Робърт Оуксаман, директор на Институт Sleep to Live в Мебейн, Северна Каролина, каза, че хората, които спят на стари възглавници, могат да излагат лицата си върху мръсотия, мазнина и мъртви кожни клетки, които могат да предизвикат акне.

прочети повече ...

АРХИВ

Ноември

Октомври

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии