Анкета

Има ли място за сравнение между мебелите, произвеждани в България и тези, които са произведени в чужбина?

Ladybird - малка вана за малка баня

Обикновено за банята се отделя минимално пространство от дома, с цел да се предостави възможно най-голяма площ за останалите помещения, в които прекарваме значителна част от времето си, като кухнята или всекидневната.

Като към това прибавим и факта, че традиционно в банята държим множество разнообразни предмети като козметика, хавлиени кърпи, почистващи препарати и какво ли още не, то едва ли някой ще се учуди на усилията на дизайнерите да решат именно проблема с недостига на място.

От тук се появява и все по-разпространената напоследък тенденция за практично и мултифункционално обзавеждане на банята, както и за пестене на водните ресурси.

Едно от решенията в тази насока е Ladybird ("Калинка") на младата австралийска дизайнерка Coco Reynolds. Това практично решение за баня представлява уникално съчетание на компактна вана и тоалетка за банята.

В горната част на мебела е разположена тоалетката с вградена мивка. Когато капакът на мивката се повдигне, Ladybird се превръща в кокетна вана за отмора и релаксация. В нея не можете да се излегнете, а само да седнете, но този малък недостатък в никакъв случай няма да ви попречи да почувствате неповторимия комфорта и приятното изживявания от взимането на вана. И не на последно място – използва по-малко водни ресурси.

Освен всичко друго, ваната включва и удобно стъпало, което улеснява влизането и което може да бъде прибрано навътре през времето, през което не се използва. Малката кокетна ваничка Ladybird се предлага в 3 различни разцветки – червено, черно и бяло.

назад ...

Изчистете дома си от ненужните вещи

Лятото е идеалният период да запретнете ръкави и да се отървете от излишните вещи, с които е затрупан дома ви. Не знаете от къде да започнете? Ето списък с неща, които със сигурност вече не ви трябват.

Дрехи, които не носите
Основно правило: ако не сте го носили от две години и то няма никаква силна сантиментална стойност, отстранете го от гардероба ви.

прочети повече ...

Как да направите ниския таван да изглежда по-висок

Ниският таван е едно от най-трудните неща, с които интериорните дизайнери трябва да се справят. Затова те винаги се опитват да го направят да изглежда по-висок чрез визуални измами.

Тайната е в осветлението

Много често най-подходящата лампа за една стая е такава, която виси от тавана и свети надолу. Въпреки това, ако таванът се освети, това може да го направи да изглежда по висок и лек.

прочети повече ...

АРХИВ

Ноември

Октомври

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии