Анкета

Има ли място за сравнение между мебелите, произвеждани в България и тези, които са произведени в чужбина?

Ladybird - малка вана за малка баня

Обикновено за банята се отделя минимално пространство от дома, с цел да се предостави възможно най-голяма площ за останалите помещения, в които прекарваме значителна част от времето си, като кухнята или всекидневната.

Като към това прибавим и факта, че традиционно в банята държим множество разнообразни предмети като козметика, хавлиени кърпи, почистващи препарати и какво ли още не, то едва ли някой ще се учуди на усилията на дизайнерите да решат именно проблема с недостига на място.

От тук се появява и все по-разпространената напоследък тенденция за практично и мултифункционално обзавеждане на банята, както и за пестене на водните ресурси.

Едно от решенията в тази насока е Ladybird ("Калинка") на младата австралийска дизайнерка Coco Reynolds. Това практично решение за баня представлява уникално съчетание на компактна вана и тоалетка за банята.

В горната част на мебела е разположена тоалетката с вградена мивка. Когато капакът на мивката се повдигне, Ladybird се превръща в кокетна вана за отмора и релаксация. В нея не можете да се излегнете, а само да седнете, но този малък недостатък в никакъв случай няма да ви попречи да почувствате неповторимия комфорта и приятното изживявания от взимането на вана. И не на последно място – използва по-малко водни ресурси.

Освен всичко друго, ваната включва и удобно стъпало, което улеснява влизането и което може да бъде прибрано навътре през времето, през което не се използва. Малката кокетна ваничка Ladybird се предлага в 3 различни разцветки – червено, черно и бяло.

назад ...

Как да изберете идеалния диван

Проучете конструкцията

Здравата конструкция е от основно значение за трайността на един диван. Меката дървесина, като бор, е с ниска цена, но може да се изкриви след няколко години. Скъпите твърди дървесини (изсушен дъб, ясен или бук, например) са по-трайни.

Избягвайте рамки, изработени от пластмаса или метал; те могат да се деформират и счупят. Краката трябва да са част от рамката или да са завинтени за нея, а не просто да са залепени с лепило.

прочети повече ...

Колко често трябва да си сменяте възглавницата от здравна гледна точка

Може да имате любима възглавница, която изглежда ви помага да спите по-добре. Но тя може да предизвика акне и алергии, ако е по-стара от шест месеца. Това е така, защото мръсотия, мазнина, акари и мъртва кожа може да се натрупват в по-големите възглавници.

Д-р Робърт Оуксаман, директор на Институт Sleep to Live в Мебейн, Северна Каролина, каза, че хората, които спят на стари възглавници, могат да излагат лицата си върху мръсотия, мазнина и мъртви кожни клетки, които могат да предизвикат акне.

прочети повече ...

АРХИВ

Ноември

Октомври

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии