Анкета

Има ли място за сравнение между мебелите, произвеждани в България и тези, които са произведени в чужбина?

Как да обзаведем дневната?

В малките жилища дневната често обединява функциите на обща стая, място за приемане на гости и стая за почивка. Затова трябва да избирате мебелите за нейното обзавеждане с голямо внимание и в съответствие с вашето собствено разбиране.

Всяка дневна си има така наречения "център". Това може да е традиционна камина, телевизор или домашно кино. Около него се нареждат части от холовата гарнитура. Особеността на вашата дневна може да е малка масичка до фотьойла, на която да се слага чашката с кафето, списание или нещо друго. Забележителен елемент на декора може да станат оригинални поставки, масички, стойки и т.н.

Задължителен елемент на всяка дневна е секцията. Тя може да се състои от витрини, шкафчета и т.н.

Стилното решение за дневната може да бъде различно - от класически до минималистично. Също така можете да експериментирате с различни комбинации от стилове.

Ако жилището ви често се пълни с гости, при избора на цветовата гама е уместно да се използват топли тонове (червен, оранжев, жълт), които създават в стаята добро настроение. Ако дневната ще се използва предимно за почивка, можете да използвате по-студени - синьо или зелено. С помощта на цветовете дневната може да бъде разделена на две части: трапезарията да се оформи с весели, радостни, тонове, а мястото около камината или телевизора - в спокойни, студени нюанси, подпомагащи за релаксация.

В дневната е важно да се измисли система за осветлението. Горната илюминация трябва да създава празнична атмосфера, а различни странични източници на светлина придават усещане за уют и комфорт.

Материали, които се използват за изработка на мебели за дневна са доста разнообразни. При производството на секции обикновено се използва ДСП, МДФ и други плоскости с надежно покритие от натурално дърво и полимери - ламинат и меламин. Ако отделяте повече средства за това, по-добре е да се предпочете МДФ, като по-здрав и екологически чист материал. Най-скъпия вариант са мебелите от натурално дърво. Облеклото на дивана и фотьолите може да бъде направено от плат, естествена и изкуствена кожа, а за пълнеж да се използват конски косми, екопух или латекс. От съвременно високо устойчиво стъкло се правят вратички, витрини, рафтове за секции, защото мебелното стъкло трябва да издържа не само голямо натоварване, но и удари. Металът е много модерен ''мебелен'' материал. От хромникелова или матова стомана и алуминий могат да се изработват метални конструкции за стелажи, стойки, маси и опори за столове.

назад ...

8 лесни начина да добавите цвят към интериора на дома си (част 2)

Не се страхувайте да внесете цвят и идентичност в дома си. Ето още няколко съвета как да го постигнете.

Класическо бяло с цветни акценти

Кухня в неутрално бяло може да бъде освежена с ярко пъстро килимче. Дори и при бели стени и шкафове, няколко ярки акцента по пода или на масата наистина ще развеселят помещението.

Морска синева...

прочети повече ...

8 лесни начина да добавите цвят към интериора на дома си

Защо да се придържате към скучното бежово, когато можете да освежите дома си с необикновени цветове? Ето няколко идеи как направите дома си по-пъстър.

Небесна синева

Просто защото навън е мрачно, това не значи, че не можете да освежите пространството отвътре!
Цвят кобалт по стените ще направи така, че белите ви шкафове да грейнат мигновено!

Балансирайте яркостта с акценти от по-топлата гама, като оранжева ваза или пресни зеленчуци в купа в центъра на стаята.

прочети повече ...

АРХИВ

Ноември

Октомври

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии