Анкета

Има ли място за сравнение между мебелите, произвеждани в България и тези, които са произведени в чужбина?

Как да обзаведем дневната?

В малките жилища дневната често обединява функциите на обща стая, място за приемане на гости и стая за почивка. Затова трябва да избирате мебелите за нейното обзавеждане с голямо внимание и в съответствие с вашето собствено разбиране.

Всяка дневна си има така наречения "център". Това може да е традиционна камина, телевизор или домашно кино. Около него се нареждат части от холовата гарнитура. Особеността на вашата дневна може да е малка масичка до фотьойла, на която да се слага чашката с кафето, списание или нещо друго. Забележителен елемент на декора може да станат оригинални поставки, масички, стойки и т.н.

Задължителен елемент на всяка дневна е секцията. Тя може да се състои от витрини, шкафчета и т.н.

Стилното решение за дневната може да бъде различно - от класически до минималистично. Също така можете да експериментирате с различни комбинации от стилове.

Ако жилището ви често се пълни с гости, при избора на цветовата гама е уместно да се използват топли тонове (червен, оранжев, жълт), които създават в стаята добро настроение. Ако дневната ще се използва предимно за почивка, можете да използвате по-студени - синьо или зелено. С помощта на цветовете дневната може да бъде разделена на две части: трапезарията да се оформи с весели, радостни, тонове, а мястото около камината или телевизора - в спокойни, студени нюанси, подпомагащи за релаксация.

В дневната е важно да се измисли система за осветлението. Горната илюминация трябва да създава празнична атмосфера, а различни странични източници на светлина придават усещане за уют и комфорт.

Материали, които се използват за изработка на мебели за дневна са доста разнообразни. При производството на секции обикновено се използва ДСП, МДФ и други плоскости с надежно покритие от натурално дърво и полимери - ламинат и меламин. Ако отделяте повече средства за това, по-добре е да се предпочете МДФ, като по-здрав и екологически чист материал. Най-скъпия вариант са мебелите от натурално дърво. Облеклото на дивана и фотьолите може да бъде направено от плат, естествена и изкуствена кожа, а за пълнеж да се използват конски косми, екопух или латекс. От съвременно високо устойчиво стъкло се правят вратички, витрини, рафтове за секции, защото мебелното стъкло трябва да издържа не само голямо натоварване, но и удари. Металът е много модерен ''мебелен'' материал. От хромникелова или матова стомана и алуминий могат да се изработват метални конструкции за стелажи, стойки, маси и опори за столове.

назад ...

Изчистете дома си от ненужните вещи

Лятото е идеалният период да запретнете ръкави и да се отървете от излишните вещи, с които е затрупан дома ви. Не знаете от къде да започнете? Ето списък с неща, които със сигурност вече не ви трябват.

Дрехи, които не носите
Основно правило: ако не сте го носили от две години и то няма никаква силна сантиментална стойност, отстранете го от гардероба ви.

прочети повече ...

Как да направите ниския таван да изглежда по-висок

Ниският таван е едно от най-трудните неща, с които интериорните дизайнери трябва да се справят. Затова те винаги се опитват да го направят да изглежда по-висок чрез визуални измами.

Тайната е в осветлението

Много често най-подходящата лампа за една стая е такава, която виси от тавана и свети надолу. Въпреки това, ако таванът се освети, това може да го направи да изглежда по висок и лек.

прочети повече ...

АРХИВ

Ноември

Октомври

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии